חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ביה"ד לעבודה ביטל החלטת רשות השידור להדיח תחקירנית מחטיבת החדשות

מאת: טל צבר, עו"ד | תאריך פרסום : 15/01/2012 15:56:00 | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין ענת רובינשטיין נגד רשות השידור

תחקירנית ברשות השידור הגישה לביה"ד האזורי לעבודה בתל אביב בקשה לצו מניעה כנגד החלטת הרשות להדיחה מתפקידה, בטענה כי הודחה אך בשל סירובה לעבוד כמזכירה בערבים, ביה"ד קיבל את הבקשה, והורה לרשות השידור לשבץ את העובדת בתפקיד חלופי.

אישה שעבדה כעוזרת הפקה ותחקירנית בתוכניות 'מדד יומי' ו'סדר דין' בערוץ 1, טענה כי הודחה מתפקידה ע"י המנהל הזמני של חטיבת החדשות בערוץ, בשל סירובה לדרישת המפיק הראשי לעבוד פעמיים בשבוע בשעות הערב בתפקיד מזכירה. בבקשה למתן צו מניעה שהגישה התחקרנית כנגד החלטת הרשות טענה, כי הסיבה האמיתית להתנהלות הייתה, בין היתר, היותה אם לשני פעוטות, וכי ההחלטה להדיחה מהתפקיד התקבלה באופן מיידי ומבלי שנערך לה שימוע.

רשות השידור טענה מנגד, כי התחקירנית כלל לא הודחה מתפקידה, אלא שובצה בתפקיד אחר, היות והתוכנית בה עבדה הורדה מלוח השידורים. כן נטען, כי הפקת החדשות הועברה מאולפני ת"א לאולפני ירושלים, אולם התחקירנית סירבה לעבוד שם, ולפיכך הוצע לה להשתלב בתפקיד אחר בת"א, ומשסירבה גם להצעה זו, הופסק שיבוצה בחטיבת החדשות, וכי למרות שהיא לא עובדת בפועל ממשיכה הרשות לשלם לה שכר.

העובדת תשובץ בתפקיד חלופי

השופטת חנה טרכטינגוט קבלה את הבקשה, וקבעה כי החלטת רשות השידור להפסיק את שיבוץ המבקשת לעבודה בחטיבת החדשות התקבלה באופן חד צדדי, משיקולים שאינם ברורים ונראית על פניה החלטה בלתי סבירה ובלתי מידתית, שיש לבטלה.

נקבע, כי במועד הפסקת שיבוצה של העובדת בהפקת התוכנית "סדר דין" בחטיבת החדשות, התוכנית טרם ירדה מלוח השידורים, אלא ירדה רק כשלושה שבועות לאחר מכן, ובזמן הזה כבר שובצה מחליפה לעובדת.

השופטת הוסיפה וקבעה, כי טרם ההחלטה להעביר את העובדת לתפקיד נחות מזה שביצעה, היה על הרשות לערוך לה שימוע, וזאת לא עשתה.

לפיכך נפסק, כי ההחלטה שלא לשבץ את המבקשת בחטיבת החדשות בטלה, אולם לאור העובדה כי התוכנית בה שימשה המבקשת כעוזרת הפקה אכן ירדה מלוח השידורים, על רשות השידור לשבץ את המבקשת בתפקיד חלופי התואם את כישוריה, לאחר שתינתן לה זכות להשמיע את טענותיה. רשות השידור חויבה בהוצאות המבקשת בסך 5,000 שקלים.

לפסק הדין בעניין ענת רובינשטיין נגד רשות השידור

למדור: דיני עבודה

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
כתבות נוספות בתחום דיני עבודה
כ-200 אלף שקל פיצוי לסוכן מכירות שפוטר בטענה ש"גנב שעות"
עו"ד עינב זוסים, צילום: אושרי מוסילדי | אילוסטרציה: John Schnobrich on Unsplash
בריסטה שהתפטרה בגלל דליות ברגליים זכתה בפיצויי פיטורים
עו"ד רז בן ארצי (צילום: נועה בן ארצי) [תמונת אילוסטרציה: stockbrokerm,123RF]

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ